Q&A

Koliko studenata primate na praksu?

Broj učesnika nije fiksan i biće određen u odnosu na broj kandidata koji zadovolje sve kriterijume procesa selekcije.

Sa kojih fakulteta mogu da se prijave studenti?

Redovni studenti završnih godina, ili master studija državnih i privatnih fakulteta u Republici Srbiji.

Da li je praksa plaćena?

Biće obezbeđena finansijska nadoknada za pokrivanje troškova hrane i prevoza za period trajanja prakse.

U kojim sektorima se održava praksa?

Prodaja, distribucija, proizvodnja, kontrola kvaliteta, logistika, kafa, premium spirits, marketing, finansije, PR, HR.

Koliko dugo traje praksa?

Traje 6 nedelja, puno radno vreme. Sa mentorom se dogovaraš oko dinamike, možeš dolaziti svaki dan u kompaniju, a možeš ponekad raditi od kuće. Dosta zavisi od sektora u kom obavljaš praksu i tipa zadataka koje imaš.

Kako da se pripremim za proces selekcije?

Proces selekcije podrazumeva vežbu kojom procenjujemo tvoje kompetence. Kompetence su skup znanja, veština i sposobnosti potrebnih da bi se na pravi način obavljao posao. U tom smislu, nije ti potrebna nikakva posebna priprema, niti prethodno znanje iz određene oblasti. Važno je da budeš svoj/a, autentičan/a kako bi demonstrirao/la kompetence koje si do sada razvijao/la. Vežbama pristupi na način na koji bi to uradio/la i u realnoj situaciji.
Svaka vežba zahteva individualan rad, prema tome – izdvoj dovoljno vremena tako da te niko ne ometa i potrudi se da daš svoj maksimum!
Naravno, dodatne informacije o svakoj vežbi posebno ćeš dobiti u toku tog kruga selekcije. Svaki krug je eliminatoran i dobijaš povratnu informaciju bez obzira da li si demonstrirao/la odgovarajući profil, ili ne.

Kako da se pripremim za intervju?

Da bi se na intervjuu pokazao/la u pravom svetlu, razmisli o svojim sposobnostima, motivaciji, prethodnim iskustvima i o tome kako i gde vidiš dalji razvoj svoje karijere. Ne zaboravi da je uvek poželjno da ove odgovore potkrepiš primerima iz svog dosadašnjeg iskustva.

Šta ću raditi na praksi?

Mentor će ti pripremiti projekat i aktivnosti kojima ćeš se baviti tokom prakse. Imaćeš priliku da učestvuješ u aktivnostima koje će ti pomoći da dalje razvijaš određene poslovne veštine, kao i da stekneš neophodno znanje o različitim sektorima i našem poslovanju generalno.
Takođe, očekuju te razne edukativne aktivnosti i razmena iskustava sa ostalim učesnicima Summership-a. Na kraju programa, prezentovaćeš svoj projekat ispred cele kompanije.

Da li postoji mogućnost zaposlenja posle prakse?

Svi učesnici prakse ulaze u bazu za potencijalno zaposlenje i u razmatranje prilikom otvaranja konkursa za juniorske pozicije u bilo kom trenutku. Nije tajna da je više od 80 naših kolega počelo svoj karijerni put u Coca-Cola Hellenic Srbija nakon obavljene Coke Summership prakse.

Da li ulazim u bazu za potencijalno zaposlenje i ako ne prođem selekciju za Coke Summership?

Da. Svako ko se prijavi za praksu i prođe prva dva kruga selekcije ulazi u bazu za potencijalno zaposlenje i u razmatranje prilikom otvaranja konkursa za juniorske pozicije u bilo kom trenutku.